пʼятницю, 17 березня 2023 р.

 

        Тарас Шевченко і Чернігівщина: життєві паралелі українського генія

Цій темі сьогодні була присвячена літературна година, приурочена 209-річчю від дня народження Великого Кобзаря – в рамках системи заходів зі вшанування пам’яті великого поета

Життя митця було тісно пов’язане з Чернігівщиною, де він був не один раз. Тут він створив ряд своїх безсмертних творів, виконав  багато малюнків і картин.

Мальовничий і колоритний наш Поліський край знайшов своє відображення у поетичних творах та повістях Т. Г. Шевченка, великому листуванні та щоденнику, відомому під назвою «Журнал». На старовинній Чернігівській землі Тарас Григорович плідно працював, тут він зустрів вірних і щирих друзів, шанувальників його багатогранного таланту.

Рядки з поезій генія української культури, спогадів його сучасників, мемуарів лунали сьогодні у класній авдиторії. Також – записи його улюблених пісень. Щиро й проникливо прозвучала пісенна композиція «Стоїть тополя» у виконанні десятикласниць Дарини Пискун, Дар’ї Старовойт, Каріни Омельяненко та Діани Первакової. Ведучими ж та активними учасниками літературної години стали учні 9-Б класу.




Карпаты Тур